Window Farming

De verticale kweek achter venster is de recentste evolutie inzake deelname in het duurzaam telen in korte cyclus. Deze beweging, ingegeven door de Newyorkse Britta Riley, is een manier van kweken door gebruik te maken van een eenvoudig maar uiterst efficient systeem in een stedlijke omgeving.

Gebuik makende van gerecycleerde plastic flessen, plastieken buizen en eenvoudige aquarium pompen zijn de “Window Farmers” in staat vernstertuinen te maken die hen het hele jaar door van fruit en groenten voorzien.

Beschreven als verticaal, hydroponisch, modulair, laag verbruikend en hoog renderend tuinieren ontwikkelt Window Farming zich in de hele wereld. De Window Farm website telt vandaag meer dan 4000 internationale gebruikers die succesverhalen hebben over het kweken van aarbeien, bok choi, sla, tomaten en paprikas achter vensters in de stad.

Window Farming is een “Onderzoek en Doe het zelf” project, window farmers online samenwerkend om het systeem zo eenvoudig en functioneel mogelijk te maken. Samen identificeren ze problemen en zoeken ze oplossingen et technieken om verschillende types planten te kweken.

Bouwschemas. (pagina in opbouw)

Lijst met componenten en winkels in Brussel. (pagina in opbouw)

Raad, tips & tricks. (pagina in opbouw)

Window Farmers in Brussel.

Meer informatie : www.windowfarms.org (engelstalige site).

windowfarming/intro_nl.txt · Dernière modification: 2011/04/15 17:58 par jurgenr
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0